Ние се се грижим професионално за вашата градина.

За да се убедите в правотата на казаното ето накратко повтаряемостта на някои специфични градински дейности при поддръжката на паркове, дворове, и градини по време на активния, вегетационен сезон, а вие преценете сами:

  • Косене на тревни площи – от 1 до 3 пъти седмично, по време на активна вегетация на тревата. Ранна пролет и късна есен броя на коситбите се разрежда. Макар и да изглежда просто, косенето на тревата си има своите тънкости. Всеки месец получавате инструкции  или  просто настройваме правилната височина на косене, за съответния период, която спазвате.
  • Поливане на тревата – ежедневно по време на активна вегетация на растенията и тревата – времетраенето и броя на поливките се определят в зависимост от сезона и метереологичните условия, типа на терена и други фактори.
  • Вертикутиране на тревата – при правилна грижа за градината от един до два пъти годишно. /пролет, есен/. Необходимостта от допълнително вертикутиране през сезона може да възникне само тогава, когато тревата е преживяла някакъв стрес – продължително засушаване, поради не добре работеща поливна система или недостатъчно количество влага. Изгаряне от прекомерно наторяване или липса на такова. Неправилна грижа и т.н. Във всички тези ситуации се нуждаете консултация със специалист за да решите проблема.
  • Аериране на райграса /много често неправилно използван термин в озеленяването/ – препоръчва се при силно уплътнени и натоварени терени. В дворовете и градините се извършва се само при необходимост, след консултация със специалист. Аерирането и опесъчаването е рутинна дейност при поддръжката на спортни терени.
  • Торене и подхранване на тревните площи – ежемесечно без зимните месеци.
  • Резитба за оформяне на декоративни растения – ежемесечно и пак зависи от вида на растенията, периода на цъфтеж и неговата продължителност, сезона и др.
  • Кантиране на тревни площи – за да изглежда градината в перфектен вид е необходимо ежемесечно да се оформя границата между дървесно-храстовите групи и тревата. Така визуално се разграничават групите с растения от тревната площ. Това придава шикозен вид на градината и дава усещане за сърършенство.
  • Пръскане с препарати за растителна защита /хербициди и фунгициди/ – извършва се по необходимост. Смятаме, че никой не иска в двора му да се изливат отрови, без това да се налага макар и профилактично. Пръскане със селективни хербициди също.

Send comment

0

Your Cart