Как да направим тревата по-наситено зелена

Растенията се нуждаят от хранителни вещества за да бъдат здрави и устойчиви, както на болести и неприятели, така и на неблагоприятни климатични въздействия. На практика тревата е основният и композиционно обединяващ елемент в двора или парка и  добрия й вид определя изцяло естетическата стойност на една градина.

тор за райграс

Торенето е определящ фактор за добрият вид  на тревните площи. Освен от основните елементи  – азот, фосфор и калий , тревата се нуждае и от редица микроелементи, като магнезий, сяра, мед, молибден и др., които играят важна роля във физиологичните процеси. Магнезият е един от основните елементи в молекулата на хлорофила и е определящ за сочно зеления цвят на тревните площи.

Ако редовно подхранвате вашата морава с комбиниран тор, то тя несъмнено ще изглежда добре, но ако не искате непрекъснато да използвате  химични агенти, то какъв е начина да имате перфектен тревен килим?

Решение 1: Английска сол
английска сол за тревата

Анлийската сол е всъщност  естествен   магнезиев сулфат, който  предотвратява загубата на зеления цвят на листата на тревата и тяхното пожълтяване (магнезият е съществен елемент в молекулата на хлорофила). Освен това, тя е евтино и напълно достъпно средство, което може да закупите от най- близката аптека.

Как да използвате английската сол?

 Разтворете 4 супени лъжици английска сол  в 10 литра вода и с получения разтвор напръскайте трвата. Ефекта е почти моментален. Добре е третирането да се извършва при полята площ, за да не се налага поливане поне в рамките на 24 часа. Ако тревата е много изтощена или с по-блед цвят, може и да полеете площа с разтвора. Той действа и като инсектицид, като ви помага да се отървете от вредителите по растенията.

Използвайте английска сол веднъж месечно и ще се радвате на тучна и зелена морава през целия сезон!

И все пак, не пренебрегвайте торенето с комплексни торове, тъй като то осигурява всички хранителни елементи за здрава трева, повишава студо- и сухоустойчивостта на терена.

Тор за тревата
Решение 2: Органо-Минерален Тор DCM Grass Care

Мммм, да. Може би най-добрият комбиниран тор, който ще направи Вашата трева по-наситено зелена и ще спомогне цялостно за подобряване на визията на тревния килим. Това заключение правим не на база това, че предлагаме този тор, а на база практика и обратна връзка от нашите клиенти.

Комплексната му формула, в комбинация с микроелементите, които притежава, го правят подходящ не само за тревни килими, но също и за цветя, ървета, храсти, овошки, зеленчуци…и така почти до безкрай. Този тор е органо-минерален, тоест няма проблем да го сложите и на зеленчуците, които ще консумирате.

В заключение можем да кажем едно – не пренебрегвайте нуждите на тревата. Понятието „перфектна трева без грижи“ е също толкова парадоксално, колкото и понятието „райграс без поливане и косене“. Добре е да торите поне 3 пъти на сезон – веднъж в началото на сезона със стартов тор; веднъж преди жегите с органо-минерален тор; веднъж в края на сезона с балансиран комбиниран тор.

P.S. Други растения в градината, които истински обичат английската сол са розите. За да се радвате на обилен цъфтеж и здрави растения просто посипете малко от солта в почвата около самите тях.

0

Your Cart